marți, 16 februarie 2010

Vrei sa fii fericit cu minim efort? - TOP

Cautam in viata fericirea, nedorind sa ne multumim cu jumatati de masura, cand, de fapt, fericirea nu reprezinta decat cumulul momentelor frumoase dintr-o viata, fie ele oricat de marunte.

In loc sa cautam fericirea suprema, incercand sa atingem perfectiunea, ne-am simti mult mai bine bucurandu-ne de fiecare moment pe care il putem face pozitiv.

Cand ti-e dor de un moment bun, numai bun de pus la pastrare, nu uita ca sta in puterea ta sa faci rost de el. Urmeaza sfaturile realsimple.com si bucura-te la maximum de efectele lor.
Nu uita, fericirea nu e o strategie neparat pe termen lung. Poti incepe sa fii fericit chiar din urmatoarele 30 de minute.

1. Actiune – pentru ca nivelul de energie sa-ti creasca, fa ceva in sensul asta. In loc sa stai jos cand vorbesti la telefon, stai in picioare.

Uita de lift si pune energie in voce atunci cand vorbesti. Fa cate o plimbare in loc sa te joci pe calculator si vei resimti imediat rezultatele.

2. Iesi afara – Studiile arata ca lumina stimuleaza chimicalele din creier care imbunatatesc starea de spirit. Pentru un surplus de energie inca de dimineata, fa-ti plimbarea in aceasta parte a zilei.

3. Intra in contact – Trimite un email unui prieten cu care nu ai mai vorbit demult sau fa-ti noi cunostinte.

Legaturile cu alte persoane reprezinta unul dintre pasii importanti catre fericire. Cand te comporti prietenos, vei trece ca fiind astfel in ochii celorlalti, ceea ce te va ajuta in atingerea fericirii pe termen lung.

4. Scapa de chestiunea aceea apasatoare – Rezolva o data si pentru totdeauna problema cu teava de la baie, cumpara-ti nimicul acela de care aveai nevoie si niciodata nu gaseai timp sau chef sa te ocupi si mergi odata la dentist.

De fiecare data cand stergi de pe lista un lucru care astepta de multa vreme sa fie facut te vei simti usurat si energizat instantaneu.

5. Creeaza-ti un mediu relaxant – Daca te incurci in chitante si adeverinte sau doar in dezordinea din propria bucatarie, doar cateva minute te despart de momentul in care ai avea satisfactia lucrului (bine) facut.

Desi ai fi tentat sa crezi ca iti ia ore intregi sa te descurci in acel haos, lucrurile nu sunt intotdeauna atat de dificile cum par. Pune-ti ceasul sa sune peste 10 minute si vezi cat de multe lucruri vei face doar in acest scurt rastimp.

6. Fa un lucru bun – Pune doi oameni care par sa aiba nevoie unul de altul (profesional sau nu) in legatura prin intermediul postei electronice sau doar da-i cuiva informatia de care are nevoie pe net. Ori doar transmite o informatie care ti se pare folositoare mai departe.

7. Salveaza o viata – Inscrie-te pentru a deveni donator de organe si aminteste-ti sa-ti anunti si familia despre aceasta decizie. Faci bine, te simti bine – chiar functioneaza!

8. Poarta-te ca si cum ai fi fericit – Chiar daca nu esti, prefa-te! Studiile arata ca chiar si un zambet artificial indus ridica starea de spirit.

Iar daca zambesti, lumea te va percepe ca pe o persoana prietenoasa si mult mai abordabila.

9. Invata ceva nou – Gandeste-te la un subiect despre care intotdeauna ti-ai dorit sa stii mai multe si sacrifica 15 minute din existenta ta pentru a afla mai multe pe acea tema. Sau mergi la librarie si cumpara-ti o carte interesanta.

Dar fii onest! Alege ceva care sa te intereseze cu adevarat, nu ceva ce “ar trebui” sa te intereseze.

Unii oameni cred ca a vrea sa fii fericit e un tel egoist. In realitate, studiile arata ca oamenii fericiti sunt mult mai sociabili, placuti, sanatosi, productivi si mult mai predispusi sa-i ajute pe altii.

Incercand sa-ti cresti gradul de fericire nu faci decat sa-i ajuti pe altii sa fie mai fericiti, deci chiar nu poate fi vorba despre egoism.

Niciun comentariu: