joi, 31 decembrie 2009

Ce sa faci de revelion ca sa ai noroc tot anul

Sa-ti spun cum sa-ti faci singur norocu'. De Revelion, acea zi in care un an trece cat ai zice peste (sau La Multi Ani), trebuie sa stii ca norocul nu vine doar pentru o zi, ci pentru un an intreg. E nevoie de farmece, descantece si alte minunatii de genul ca sa te asiguri ca anul (2010 in cazul de fata) viitor va fi prosper. Nu prea credem noi in toate superstitiile de An Nou, dar sunt cateva usor de tinut si noi zicem ca merita. Decat sa suparam universul mistic, preferam sa conservam cateva traditii simple si sa pornim plini de noroc la drum lung (inca un an).

Revelionul, dictatorul viitorului

Trebuie sa stii ca asa cum iti petreci noaptea de Revelion, asa iti vei petrece intregul an. Sa nu razi de noi, dar e testata treaba si chiar asa se intampla. De aceea, recomandam sa fii de Revelion cu oameni simpatici pe care sa vrei sa-i vezi si la anul si de care sa nu te saturi prea usor. Trebuie sa te distrezi, sa te simti bine si sa nu adormi repede. Energia ti-o iei din aceasta noapte.

Ti-e clar? Gandeste-te la noaptea de Revelion ca la un glob de cristal; uita-te in jur si asigura-te ca totul e bine ca sa ai garantia unui an misto. Mai mult, incearca sa te impaci cu toata lumea, sa-ti platesti datoriile si sa intri in noul an fara griji, probleme sau suparari.

Tine banii bine

O alta traditie de Revelion este sa te prinda Noul An cu bani in buzunar, la sosete, in portofel... ai prins ideea; trebuie sa ai bani asupra ta. Am incercat ce-i drept in fiecare an; inca nu avem o concluzie pentru aceasta traditie, dar nici nu vrem sa incercam varianta opusa. Asa ca pune niste bani deoparte, imprumuta-te (nu prea e recomandat), fa ceva astfel incat atunci cand ceasul bate 00:00 sa poti sa te apropii de fratii renegati din aria manelelor.

Lenjeria la control!

Cum? Nu ai ceva rosu? Pacat, ghinionul s-a abatut asupra ta. Fereste-te pentru anul ce vine. Evita blestemul lenjeriei rosii si indeplineste si acest obicei banal. Nu e asa greu sa ai un obiect vestimentar intim de culoare rosie. Ce-i drept, la baieti e cam ciudat, dar e doar pentru o noapte, nu-i va suspecta nimeni. Deci nu uita; ceva rosu pe dedesubt ca sa fii sigur ca vei fi sanatos si fericit in anul ce vine.

Deschide usa, crestine... si geamul

Un obicei pe cat se poate de babesc spune ca, de Revelion, trebuie sa stai cu geamurile si usile deschise. Asa, Anul Vechi poate iesi fara sa se loveasca, sa se supere si sa-ti faca vreo faza urata. La fel, Anul Nou trebuie sa aiba cale libera si sa poata sa aterizeze pe o pista buna. Pe el chiar nu vrei sa-l superi; nu de alta, dar abia vine si trebuie sa-l suporti 365 de zile. Asa ca deschide usile si geamurile!

Primeste colindatorii

Da, stim ca nu ai nici un chef de oameni cu o capra, cu un urs sau cu o sorcova. Toate elementele astea sunt ciudate si inca nu le intelegi pe deplin rostul. Dar, SE SPUNE ca e bine sa primesti colindatorii in casa ta in prima zi din noul an. Asa ca, treci peste mahmureala si asista la un ritual dubios despre care se spune ca iti va aduce noroc.

Acestea fiind spuse, speram sa ne auzim cu bine la anu'. Metropotamul pleaca la shopping de lenjerie rosie si apoi va face pace cu toate animalele pe care le-a suparat in 2009. El chiar se pregateste pentru 2010. Speram sa faci si tu acelasi lucru!

Niciun comentariu: